Obveščamo vas, da na spletni strani Ministrstva za zdravje še ni objavljenega sklepa, ki bi določal način uveljavljanja in vlaganja zahtevkov za povračilo stroškov testiranja. V preteklosti so podjetja povračilo stroškov uveljavljala preko sistema e-davki Finančne uprave Republike Slovenije. Priporočamo, da zaradi novih informacij redno spremljate spletno stran Ministrstva za zdravje.

hitri test, HAG
Vir: STA

Vlada Republike Slovenije (v nadaljevanju: Vlada) je v soboto, 6. novembra 2021 na 101. redni seji sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (UL. RS. št. 174/2021; v nadaljevanju: novi odlok). Novi odlok velja od ponedeljka, 8. novembra 2021 dalje, z izjemo samotestiranja učencev osnovne šole, dijakov, študentov in udeležencev izobraževanja odraslih s HAG testi, ki velja od 17. novembra 2021 dalje.

V skladu z drugim odstavkom 10. člena novega odloka so sredstva za testiranje s hitrimi antigenskimi (v nadaljevanju: HAG) testi in testi HAG za samotestiranje po novem krita iz proračuna Republike Slovenije. V tretjem odstavku je dodatno navedeno, da minister za zdravje določi najvišjo višino povračila stroškov za zdravstvene storitve testiranje, stroškov testov HAG in testov HAG za samotestiranje ter način izstavitve zahtevkov za povračilo teh stroškov s sklepom, ki ga objavi na spletni strani ministrstva, pristojnega za zdravje.

Ob tem dodajamo, da je bila v soboto 6. novembra 2021 objavljena Uredba o določitvi najvišjih cen zdravstvenih storitev hitrega antigenskega testiranja in najvišjih cen hitrih antigenskih testov za samotestiranje (UL. RS. št. 174/2021; v nadaljevanju: uredba), ki določa, da lahko najvišja cena zdravstvene storitve hitrega antigenskega testiranja znaša 7 EUR na storitev, medtem ko je lahko najvišja cena hitrih antigenskih testov za samotestiranje, ki so na seznamu testov za samotestiranje, za katere proračun Republike Slovenije zagotavlja povračilo stroškov 2,5 EUR.

VIR: https://www.gzdbk.si/si/aktualno/novice/?id=5058&l=2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja