Za upočasnitev in zaustavitev širjenja koronavirusne bolezni SARS-CoV-2 ter omilitev negativnih posledic in preprečitve preobremenjenosti zdravstvenega sistema je treba nujno zmanjšati število medsebojnih stikov povsod, kjer je to mogoče brez hujših posledic za življenje in delo.

Vir: https://www.mojedelo.com/karierni-nasveti/nasveti-za-lazje-delo-od-doma-ob-otrocih-3886


S sprejetjem sklepa št. 10007-118/2021/3 z dne 5.11.2021 o opravljanju dela na domu Vlada RS z namenom zajezitve in preprečevanja širjenja SARS-CoV-2 nalaga predstojnikom organov državne uprave, da na podlagi Zakona o delovnih razmerjih v najkrajšem možnem času javnim uslužbencem v ministrstvih, organih v njihovi sestavi, vladnih službah in upravnih enotah do preklica odredijo delo od doma, in sicer na delovnih mestih oziroma pri opravljanju nalog, kjer to omogočajo delovni proces, narava in vrsta nalog ter kjer je zagotovljena informacijska tehnologija.


Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v skladu s sprejetim sklepom Vlade RS poziva vse delodajalce, da do izboljšanja epidemiološke situacije z namenom zajezitve in preprečevanja širjenja virusa SARS-CoV-2, kjer to omogočajo delovni proces, narava in vrsta nalog, organizirajo delo na način, da se le-to opravlja na domu.

Vir: https://www.fu.gov.si/fileadmin/Internet/Drugo/Posebna_podrocja/Protikorona_ukrepi/Poziv_k_ukrepu_opravljanja_dela_na_domu.pdf

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja