To spletno mesto in informacije na njem ponujamo na brezplačni osnovi in po najboljših močeh. Posledično za točnost podatkov in zanesljivost ponujenih odgovorov ter nasvetov ne odgovarjamo. Pred uporabo tega spletnega mesta vas prosimo, da si preberete splošne pogoje in splošne informacije o varstvu osebnih podatkov.

Odgovorite na naslednja Robokratova vprašanja, v kolikor želite izvedeti, ali ste upravičeni do pridobitve izredne mesečne pomoči v obliki temeljnega dohodka kot samozaposlena oseba, družbenik oziroma kmet, kdo spada v te kategorije ter kako in do kdaj lahko svoje morebitno upravičenje uveljavljate.

Ali ste samozaposlena oseba (npr. s.p.., družbenik, poslovodna oseba, ipd.), ki je na dan 11. 4. 2020 opravljala dejavnost in je v obvezno zavarovanje vključen na podlagi opravljanja te dejavnosti ter hkrati ne izpolnjujete pogojev za obvezno vključitev v obvezno zavarovanje tudi na kakšni drugi zavarovalni podlagi (npr. niste “popoldanski s.p.”)?V primeru oseb ki so zavarovane kot kmetje, ali ste vključeni v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje kot kmetje, pri čemer ne izpolnjujete pogojev za obvezno vključitev v obvezno zavarovanje tudi na kakšni drugi zavarovalni podlagi (npr. niste redno zaposleni, s kmetijstvom pa se ukvarjate v obliki dopolnilne dejavnosti)?

VIR: https://robokrat.si/pridobitev-izredne-mesecne-pomoci-v-obliki-temeljnega-dohodka

DaNe

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja