Elektronske vinjete bodo zamenjale klasične vinjete. Sistem elektronskih vinjet za osebna vozila sicer decembra še ne bo deloval v celoti.

Vir: https://www.blog.uporabnastran.si/2020/05/16/e-vinjeta-slovenija-v-sloveniji-elektronska-vinjeta-2021-uvedba-bi-v-sloveniji-lahko-dobili-1-decembra-2021/

Nič več lepljenja vinjet na vetrobransko steklo

Letos smo še zadnjič lepili vinjete na vetrobranska stekla. Z začetkom decembra se namreč uvaja elektronska vinjeta. A pozor! Takrat bodo na voljo zgolj letne vinjete za osebna vozila. Za motorna vozila pa bodo s 1. decembrom na voljo samo polletne vinjete. Iz Darsa so sporočili, da bodo tedenske in mesečne elektronske vinjete na voljo od februarja naslednje leto.

Kje jih bomo lahko kupili?

Elektronsko vinjeto bomo lahko kupili na spletu ter na fizičnih prodajnih mestih, in sicer na bencinskih servisih ter pri različnih trgovcih. Za nakup boste potrebovali registrsko številko vozila, za katero boste elektronsko vinjeto kupili. Če se boste odločili za spletni nakup, boste morali vnesti še elektronski naslov in izbrati brezgotovinski način plačevanja – torej s plačilno kartico.

Kako dolga bo njihova veljavnost?

Elektronska letna vinjeta ne bo več veljala 14 mesecev (do sedaj je veljala od 1.12. predhodnega leta do 31.1 naslednjega leta). Nova vinjeta bo veljala točno leto dni od dneva nakupa oz. dneva, ki ga bo določil kupec. V praksi bo to pomenilo, da bo letna elektronska vinjeta z izbranim datumom 5. februar 2022 veljala do vključno 5. februarja 2023.

Vir: https://data.si/blog/elektronske-vinjete/

Dodaj odgovor