Pravna zaščita intelektualne lastnine daje lastniku pravico pri uporabi, pri čemer se podjetje zaščiti pred tem, da bi logotip uporabljala druga organizacija. Prav tako pa ta pravica omogoča učinkovito razlikovanje izdelkov ali storitev enega podjetja od drugega. Za registracijo pa so na voljo pravni strokovnjaki.

Da bi intelektualno lastnino lahko registrirali, se večina podjetij odloča za najem pravnih storitev. Blagovna znamka se namreč ne registrira sama, poleg tega pa je postopek lahko precej zapleten za nekoga, ki ni domač na tem področju. Pri tem ima strokovnjak Nejc Setnikar, univ. dipl. pravnik veliko izkušenj, prav tako pa ima opravljen izpit za zastopnika za znamke, modele in geografske označbe, zato nudi ugodne in celovite storitve pri pravni zaščiti in registraciji intelektualne lastnine.

Znamka se registrira v štirih korakih

Pravnik Nejc Setnikar, ki ima opravljen pravniški državni izpit in izpit za davčnega svetovalca, opravi registracijo intelektualne lastnine ugodno, ažurno in se pri tem prilagodi podjetju in njegovim potrebam. Setnikar je nabiral pravniške izkušnje tudi na vodilnih položajih v gospodarskih družbah in v gospodarski zbornici, pri tem pa se je kalil tudi v davčnem svetovanju. Po kakšnih postopkih odvetnik Setnikar izvede postopek registracije?

  • Preveri, ali je znamko sploh mogoče registrirati oziroma, ali v registru že obstaja enak ali podoben logotip
  • Sodeluje s klientom glede tega, v katerih državah bo podjetje intelektualno lastnino registriralo in katere produkte ali storitve bo pravno zaščitilo
  • Pripravi vso potrebno dokumentacijo in vloži prijavi za registracijo
  • Pravno zastopa stranko v primeru ugovora s strani tretjih oseb, ko je prijava že vložena
  • Vodi celoten postopek, dokler se intelektualna lastnina ne vpiše v register

Slovenska blagovna znamka – koliko stane registracija?

Podjetje plača pristojbino za prvih deset let od registracije, kar znaša 150 eurov. Na splošno so skupni minimalni stroški za registracijo slovenske intelektualne lastnine okoli 250 evrov. To pa je odvisno tudi od tega, v kateri razred po mednarodni klasifikaciji se intelektualna lastnina, ki varuje storitve ali produkte, uvršča

Registracija znamke v tujini

Strokovnjak za pravo Nejc Setnikar, ki se trenutno kot odvetniški kandidat v Odvetništvu Novak ukvarja z reševanjem sporov, gospodarskim in davčnim pravom ter pravom varstva osebnih podatkov, nudi tudi pravno pomoč pri registraciji intelektualne lastnine v območju Evropske Unije ter za posamezne tretje države.

Tako podjetjem pomaga pri prijavah, ki jih vlaga na urad Evropske unije za intelektualno lastnino. Blagovna znamka se lahko registrira tudi v državah, ki niso podpisnice Madridskega protokola. Tako odvetnik prek zastopnika izvede postopek nacionalne prijave pri ustreznem organu tuje države.

Več informacij: Mladi podjetnik

VIR: https://mladipodjetnik.si/novice-in-dogodki/novice/blagovna-znamka-in-pravna-pomoc-pri-registraciji-2

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja