Delo na daljavo je za nekatere tudi po koncu epidemije in ukrepov povezanih s COVID-om mamljiva izbira. V Microsoftu bo takšno delo sedaj privzeto! Je Microsoftov uslužbenec lahko vaš bodoči sosed?

Delo na daljavo bo alternativa tudi po koncu epidemije!

Microsoft zatrjuje, da bo vsem svojim zaposlenim zagotovil delo na daljavo tudi po končani epidemiji. Pri Microsoftu zatrjujejo, da gre za različico, kjer bo delo na daljavo potekalo po t. i. »hibridnem modelu«. Ta model bo vsem zaposlenim dopuščal  delati od doma do 50 % njihovega delovnega tedna brez potrebnega soglasja nadrejenega. Nadrejeni pa bodo lahko zaposlenim odobrili permanentno delo na daljavo za polni delovni čas. Zaposlenim bo – če jim to odobrijo nadrejeni in si sami tega želijo – na razpolago tudi delo s krajšim delovnim časom.

Je bodoči Microsoftov uslužbenec lahko vaš bodoči sosed?

Zaposlenim se je dovoljeno tudi odseliti! Mednarodno, če se tako dogovorijo. V takšnem primeru se bo moral zaposleni sicer odpovedati svojemu delovnemu prostoru v podjetju, a mu bo stroške domače pisarne pokrilo podjetje.

Kljub temu pa se nekateri zaposleni delu v pisarni ne bodo mogli odpovedati. Tu gre predvsem za delavce, ki morajo dostopati do laboratorijev za strojno opremo in do podatkovnih centrov ter za tiste, ki skrbijo za osebno usposabljanje – še posebej novincev.

Delo na daljavo stalnica vsaj še do januarja 2021!

Trenutno v Microsoftu večina zaposlenih opravlja svoje delo na daljavo. Microsoft je javno oznanil, da svojih pisarn ne nameravajo ponovno odpreti vsaj do januarja 2021. Podobne programe so vpeljali tudi za zaposlene pri Twitterju in Facebooku.

VIR: DATA

VIR: https://data.si/blog/delo-na-daljavo-kot-nova-realnost/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja