Vsa inovativna mala in srednje velika podjetja vabimo, da se vključijo v EU in EUREKA program za povečanje investicijske pripravljenosti. Uspešni prosilci bodo postali del pospeševalnika za obdobje od štiri do šest mesecev in imeli popoln dostop do:

  • – izmenjave kontaktov in medsebojne podpore izvršnih direktorjev, vlagateljev in trenerjev v okviru spletnih skrbniških skupin,
  • – strokovnjakov iz industrije, ki bodo pomagali pri sestavljanju in izpopolnjevanju predstavitev na bootkampih & pitching akademijah,
  • – vlagateljev na Pitching forumih & E-Pitchih.

Slovenska podjetja, ki bodo sodelovala v programu, lahko sodelujejo tudi v programu EUREKA investicijska pripravljenost, ki ga je Slovenija finančno podprla in ponuja dodatne aktivnosti podjetjem, kot so mednarodne misije, na katerih podjetja na večdnevnih dogodkih v tujini navezujejo stike na mednarodni ravni z investitorji izven EU in korporativne aktivnosti, s katerimi evropski MSP vzpostavljajo stike in partnerstva s korporacijami.

Cilji programa so:

1. Podpora MSP z globoko tehnologijo iz projektov, ki jih financira Evropska komisija, instrumentov EUREKA in drugih ekosistemov EU s potencialom za scale-up.

2. Iskanje finančne podpore od dobaviteljev, ki iščejo visokokakovostna MSP po vsej Evropi, zlasti v globokotehnoloških sektorjih, da bi prešli “drugo vrzel v lastniškem kapitalu.

3. Odprti dostop do globalnih omrežij za sodelujoče MSP s povezovanjem evropskih ekosistemov naložb skupaj z tveganim kapitalom in vlagatelji podjetij, ki delujejo v Evropi.

4. Spodbujanje trajnosti in razširljivosti z zadovoljitvijo potreb nacionalnih ali regionalnih naložbenih ekosistemov skupaj s strateškimi vlagatelji podjetij v Evropi in na mednarodni ravni.

Prijavite se lahko preko povezave, datumi za prijavo pa so: 2. november 2020, 31. januar 2021 in 27. maj 2021.

Prosilci, ki se ne uvrstijo v ožji izbor, in vsi obiskovalci spletnega mesta, imajo še vedno brezplačen neomejen dostop do spletnih seminarjev, spletnih tečajev in spletnih skupnosti.

VIR:OZS, MGRT

VIR: https://www.ozs.si/novice/prijava-na-eu-in-eureka-program-za-povecanje-investicijske-pripravljenosti-5f8d3eb72114e018fa375d66

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja