Vlada je izdala Odlok o spremembi in dopolnitvi Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVI-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije.

S 4. julijem bodo po novem na zeleni seznam uvrstili po Belgijo in Nizozemsko. Z njega pa bodo črtane naslednje države:

– Češka,

– Hrvaška in Francija.

Že ob vstopu v Slovenijo se bodo vročale odločbe o karanteni. Policija pa bo ob vstopu v Republiko Slovenijo odvzela vse potrebne podatke o prestajanju karantene in jih posredovala predstavniku Ministrstva za zdravje. Ta pa bo na mejnem prehodu poskrbel za izdajo in vročitev odločbe o karanteni. Torej osebi se bo dovolilo vstop v državo po vročitvi odločbe.

Odlok prinaša še ostale izjeme in sicer za lastnike nepremičnin kot tudi za osebe z rezervacijo nočitve v Sloveniji. V izjemah 10. člena je dodana nova 16. točka. Ta določa, da se karantena ne odredi državljanom držav, ki prihajajo iz držav s seznama varnih držav.

Odlok je bil danes sprejet na Vladi, a začel bo veljati takoj naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Več informacij: Zdenka Bedekovič

VIR: https://www.svetovanje.si/svetovanje/novice/zaostreni-vladni-ukrepi-pri-prehajanju-drzavne-meje-5eff20942114e022a1f05392

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja