Vlada je včeraj na dopisi seji sprejela dopolnitev Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Odlok je objavljen v Uradnem listu 127/2020in začne veljati 24.9.2020.

Opravljanje gostinske dejavnosti (priprava in strežba jedi in pijač) je dovoljeno le od 6.00 do 22.30 ure. Določba časovne omejitve pa se NE nanaša na dejavnosti priprave in dostave jedi in pijač, dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v sobe oziroma v druge oblike nastanitvenih enot ter na osebni prevzem jedi in pijač.

Gostje, ki so ob 22.30 uri še v gostinskem ali nastanitvenem obratu za strežbo jedi in pijač, imajo na voljo še dodatno 30 minut, da zapustijo obrat v kolikor streže le z enostavnimi jedmi, pijačami in napitki (kavarne, slaščičarne, okrepčevalnice, bari), oziroma zapustijo obrat najkasneje v 60 minutah v kolikor streže z zahtevnejšimi jedmi (restavracije, gostilne, kmetije).

Prvi člen Odloka ostaja enak in še vedno določa, da ostajajo diskoteke in nočni klubi zaprti.

Objavljen Odlok pred nekaj dnevi je bil namreč neživljenjski in ga je bilo nemogoče izvajati v praksi, zato je bil na predlog Sekcije za gostinstvo in turizem dopolnjen. Sekcija za gostinstvo in turizem še vedno nasprotuje tej omejitvi in vztraja, da bi moral biti obratovalni čas bistveno daljši tako, kot pri sosednjih državah.

Dodatna pojasnila in odgovore na vprašanja glede Odloka bodo na MGRT posredovali skladno s dopolnjenim odlokom. Zato še vedno lahko posebna vprašanja glede odloka pošljete na gp.mgrt@gov.si.

VIR: OZS

VIR: https://www.ozs.si/novice/nov-popravljen-odlok-za-gostince-5f6c55632114e0710c97e252

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja