Obdavčitev družbenikov in novosti na tem področju po epidemiji koronavirusa bo širše predstavljena na našem brezplačnem seminarju v septembru! Seminar bo vodil g. Dejan Petkovič. Število mest na brezplačnem izobraževanju je omejeno.

Termina za izobraževanje sta dva:

četrtek, 03.09.2020 in

četrtek, 10.09.2020.

Obvezna je predhodna prijava!

Izobraževanje bo potekalo v prostorih podjetja DATA d.o.o. – na lokaciji na Dunajski cesti 136 v Ljubljani. Obvezna je predhodna prijava! Zahtevano je nošenje mask!

Kako izgleda prihodnost za podjetne? Obiščite naš seminar in povprašajte po ostalih storitvah!

Podjetje DATA že tri desetletja nudi strokovno podporo podjetjem na računovodskem, davčnemin področju! Nudimo vam strokovna svetovanja, računovodske storitve in tudi izobraževanja, ki pomagajo podjetnikom pri poslovanju in poslovnih odločitvah.

Že drugič letos bomo brezplačno izvajali strokovni seminar. Tema tokratnega bo obdavčitev in različne situacije s katerimi se srečujejo podjetniki.

Obdavčitev in ostale davčno-zakonodajne teme nam bo predstavil g. Dejan Petkovič!

Gospod Dejan Petkovič ima dolgoletne izkušnje iz davčnega svetovanja, vodenja računovodstva in financ.

Obdavčitev iz različnih vidikov! Razlaga se bo dotikala družbenikov oz. lastnikov podjetij!

Brezplačni seminar je tokrat namenjen obravnavi obdavčitve tako družbenikov in njihovih podjetij.

Predavatelj bo predstavil obdavčitev izplačila dobička in dividend, dohodka iz zaposlitve in dohodka iz kapitala. Posebna pozornost bo namenjena razliki med obdavčitvijo dividend in obdavčitvijo kapitalskih dobičkov (prodaja deležev) .

Kaj pa v primeru prodaje podjetja ali likvidacije?

Predavatelj nam bo predstavil obdavčitev na primerih različnih situacij, na primer:

  • obdavčitev kapitalskih dobičkov pri prodaji poslovnega deleža,
  • obdavčitev pridobitve poslovnega deleža,
  • obdavčitev v primeu t.i. »share deal« ali »asset deal«…

Govora bo tudi o davčnih posledicah prenehanja družbe, tako v primeru likvidacije kakor tudi v primeru oddelitve družbe.

Trenutna aktualna tematika so tudi posojila in davčna obravnava posojil danih lastni družbi in obratno. Obrestne mere za posojila, ki jih podjetja prejmejo od povezanih oseb pomenijo odhodek podjetja in ne smejo biti višje od obrestne mere za povezane osebe (lahko pa so nižje ali nič). Kako je torej potrebno določiti priznano obrestno mero za posojila med povezanimi osebami?

Veste kaj je t.i. tanka kapitalizacija (presežek posojil) in kakšna je davčna ureditev skladno z 32. členom ZDDPO-2? Tudi to bomo predstavili!

Obdavčitev daril zaposlenim

Predstavili bomo razlike med obdavčitvijo družbenikov in obdavčitvijo družbe. Pri tem bomo obravnavali razmerja med družbo in družbeniki, se dotaknili tematike prikritega izplačila dobička in opozorili na davčne vidike podaritve lastnih deležev zaposlenim.

Predavanje bo izvedeno v fizični obliki na našem sedežu podjetja – ob nošenju obraznih mask seveda!

Več informacij: DATA

VIR:https://data.si/blog/obdavcitev-druzbenikov-izobrazevanje/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja